Projektet

med Damoklesbilen fick ta en paus medan koltrastarna Helmut och Hannelore ruvade och sedan matade sina ungar, i boet de byggt inne i garaget. Nu flyger ungarna omkring med sina, tillsvidare, korta stjärtar som gör flykten osäker! Men de växer fort (både ungarna och stjärtfjädrarna).

Under värmeböljan passade jag på och målade (”Valttade”) alla mina terrasser, det gick åt 18 liter Valtti, men nu är det gjort.

Neputun har fått en förbättrad förtöjningsplats. Till vintern är det kanske skäl att lägga Neputun III akter om bryggan (skrovet av Neputun II). Det krävdes en hel del uppfinnande för att förbinda två flytetyg som gungar i otakt när man går ombord!

Skeppshunden förväntas hålla obehöriga på avstånd

Gräsmattan torkar trots ivrigt vattnande med den nya pumpen. Det grönaste är nu den nya gräsmattan som ersatt vresrosorna (rotskotten utanför gräsmattan börjar redan sticka upp!)

Grönt så det förslår, tack vare nästan dagligt vattnande

Damoklesprojektet inleddes med transport av motorn ned till garaget. Nu är det äntligen gott om plats i verkstaden, som härbärgerat motorn, och en massa lösa delar, sedan sommaren 2021!

Släpvagnens höjd är som klippt och skuren för terrassen
Motorn i väntan på att förenas med växellådan
Motor, växellåda och kylare installerade

Med tillfredsställelse noteras att motorn, som varit plockad i tusen bitar, startade utan större problem. Vidare provkörning får vänta tills jag fyllt på mera olja, och på att kylsystemets alla slangar kopplats ihop – det är tur att man har en andra bil till modell, både för elektriska ledningar, alla slangar och speciellt det obegripliga vakuumsystemet som bl a kopplar i fyrhjulsdriften vid behov!

Schersminbusken blommar av alla krafter, men det är en kort fröjd!

Det är inte allom förunnat att få äta smultron med sked! De första blåbären är också mogna, men små och eländiga. Plockade precis så mycket som behövdes till morgonmyslin.

This entry was posted in Hijet, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment